Styret har gjennom mange år jobbet for å forbedre oppstartstidspunkt, frekvens og avslutningstidspunkt for løypekjøring på Brumund.

Grunnet misnøye med opplevelsen av å bli nedprioritert så har vi hatt gjentagende dialog med Hedemarken Turistløyper og Vang Almenning. 

I høst fikk styret etter møte med Hedemarken Turistløyper et forslag til avtale om løypekjøring vinteren 2023/2024. 

Oppsummert oppleves forslag til avtale ikke å imøtekomme våre ønsker, snarere dårligere. Spesielt knyttet til at vinterferie strekker seg over 2 uker og at skogsløype sløyfes. 

Hedemarken Turistløyper og Vang Almenning har fått tilbakemelding om at styret i Brumund Sæter Vel ikke er i posisjon til å inngå foreslått avtale – som det ble gjort forsøk på å forbedre. 

Under ser dere ett utdrag fra forslaget til en avtale:

Løypenettet kjøres hver fredag og evt. en ekstratur ved behov, ila helga fra 23.12.2023 (med forbehold om nok snø i terrenget) – til og med påsken 2024.

Runden om Gutåsen kjøres opp fra første helga i februar.

I vinterferieuka/uke 9, kjøres løyper ved behov gjennom hele uka.

Når traseen rundt om Gutåsen åpnes og det er behov for å kjøres opp på nytt ila en helg, må den «østre hytteløypa» sløyfes. Det blir kjørt løyper til kafe`n, men ikke ryddet snø rundt.

Det er løypekjører (ansatt i HT) som har dialog og administrere hvilke løyper som skal prioriteres mtp. værforhold og tidspunkter   

Og her ett utdrag fra en e-post som styret har sendt til Vang Allmenning og Hedemarken Turistløyper

Brumund Sæter Vel er av den oppfatning at løypenettet på Brumund naturlig inngår i det øvrige løypenettet på «Hedmarksvidda». De siste årene har vi registrert økning av besøkende skiløpere.
Avtale om løypekjøring må gjøres med de som yter økonomisk støtte til drift av Hedemarken Turistløyper, i dette tilfellet grunneier Vang Allmenning som har egeninteresse basert på inntekter fra eksisterende hytter og salg av nye hyttetomter som bla. planlegges ved fortetting av Brumundkampen. 

Hvordan og når løyper på Brumund for vinteren 2024 blir kjørt er opp til Vang Almenning og Hedemarken Turistløyper. 

Mvh 

Bjarne Harkinn

Leder Brumund Sæter Vel